Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевого бюджету від платників Житомирщини надійшло 2 млн гривень по платі за ліцензії, що контролюють податкові органи

опубліковано 23 лютого 2024 о 14:04

За січень 2024 року надходження до місцевого бюджету по платі за ліцензії, що контролюють податкові органи, становили понад 2 млн гривень. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександр М`ясковський, в порівнянні з минулим роком надходження збільшились на 217 тис гривень або на 11,7 відсотків. 

У загальній сумі, перерахованій як плата за ліцензії, найбільша сума – це плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах – 1,7 млн гривень, наступною за розміром є плата за ліцензії на право зберігання пального – майже 280 тис гривень.

Нагадаємо, що для отримання ліцензій суб’єктам господарювання необхідно подати заяву до Центру обслуговування платників. Видача ліцензій здійснюється тільки за умови фактичного надходження встановленої плати за ліцензію до відповідного бюджету, яке перевіряється уповноваженою на видачу ліцензій особою на підставі поданої заявником копії платіжного доручення (з відміткою банку про сплату), довідки відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до бюджету.

Слід наголосити, що ліцензія видається заявникові у разі пред'явлення ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на це представнику заявника.