Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці інформують платників про особливості декларування доходів громадян за 2023 рік

опубліковано 23 лютого 2024 о 14:54

Податківці Житомирщини проводять щоденну роботу по інформуванню фізичних осіб щодо подання декларації про майновий стан і доходи, яке є одним з конституційних обов’язків громадян.

Відтак, фахівці інформують платників, що з 1 січня 2024 року в Україні розпочалась кампанія щорічного декларування доходів громадян, яка триватиме до 1 травня 2024 року. 

Під час проведення робочих зустрічей надаються теоретична та практична допомога щодо подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік.

Податківці акцентували про терміни подання декларації. Громадяни, які зобов’язані згідно з ПКУ подати податкову декларацію подають її до 01 травня року, що настає за звітним. Громадяни, які бажають використати своє право на податкову знижку, податкову декларацію подають по 31 грудня року, наступного за звітним.

Крім того, подати декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді. Для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком "Моя податкова".