Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків!

опубліковано 18 січня 2024 о 14:23

Шановні платники податків, у 2024 році продовжуємо сплачувати податки та наближати перемогу!

Нагадуємо, що платники податків заповнюватимуть реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску виключно за новим форматом, як того вимагає Наказ № 148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне  соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.03.2023 року за №528/39584 (далі – Наказ №148).

А саме, заповнюються два обов’язкових поля  «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». 

Поле «Код виду сплати» - приймає значення з Додатку 1 до Наказу №148 «Перелік кодів видів сплати, які використовуються платниками». 

Поле «Додаткова інформація запису» - заповнюється інформація щодо переказу коштів у довільній формі, а саме зазначається інформація щодо звітного (податкового) періоду, та дозвільного документа (без використання розділових знаків), тобто вписуємо в це поле, те що сплачуємо.

Самостійно перевірити зарахування коштів за призначенням можна в режимі онлайн за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом»  приватної частини Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua). 

Крім того, є можливість отримати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами в Центрі обслуговування платників за місцем його знаходження на податковому обліку та за телефоном Гарячої лінії 0-800-505-521.