Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся online-вебінар щодо реєстрації іноземців та осіб без громадянства у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків

опубліковано 09 листопада 2023 о 15:25

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся online-вебінар щодо реєстрації іноземців та осіб без громадянства у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків.

Спікером online – вебінару була головний державний інспектор відділу ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, розгляду звернень державних органів управління податкових сервісів Головного ДПС у Житомирській області Лариса Максимова.

В ході вебінару були розглянуті актуальні питання щодо порядку реєстрації іноземців та осіб без громадянства у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, порядок реєстрації дитини під час державної реєстрації її народження, оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та використання документів, які підлягають обміну, в період воєнного стану.

Лариса Максимова підкреслила, що реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків є важливою процедурою для всіх платників податків та зборів, незалежно від їх віку або статусу. 

Так, фізична особа незалежно від віку, яка не включена до Державного реєстру, зобов’язана особисто або через представника подати до відповідного контролюючого органу Облікову картку фізичної особи – платника податків за формою №1ДР, яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі та пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити.

Також було наголошено, що посвідки на тимчасове чи постійне проживання (крім тих, які оформлені громадянами російської федерації), строк дії яких закінчився або які підлягають обміну відповідно до законодавства після 24 лютого 2022 року, підтверджують законні підстави для тимчасового або постійного проживання в Україні та право на в’їзд в Україну на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів з дня його припинення чи скасування.

Нагадуємо, що в Головному управління ДПС у Житомирській області запроваджено щотижневі онлайн-вебінари. Слідкуйте за новинами на сайті ДПС у Житомирській області або на сторінці в соціальні мережі Facebook.