Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Житомирщини інформують платників податків стосовно новацій податкового законодавства, у т.ч користування РРО/ПРРО

опубліковано 09 листопада 2023 о 16:35

Податківці Житомирщини продовжують активно інформувати платників податків щодо важливих змін у податковому законодавстві, зокрема, у сфері користування РРО/ПРРО.

Під час таких інформаційних заходів, фахівці звертають увагу платників на ключові норми, які регулюють використання РРО/ПРРО та процедуру їх реєстрації. Також наголошують на важливості дотримання вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Звертаємо вашу увагу на те, що з 1 жовтня 2023 року діють штрафні санкції для платників податків, які не надають відповідні розрахункові документи, здійснюють операції з використанням ПРРО/РРО на неповну суму вартості проданих товарів чи не проводять розрахункові операції через РРО/ПРРО.

Також важливо відзначити, що правильне відображення у чеках РРО всіх обов'язкових реквізитів та дотримання правил програмування РРО має велике значення, особливо при продажу підакцизних товарів та веденні товарного обліку.

Під час вибору програмного РРО, наші фахівці рекомендують використовувати програмне забезпечення від ДПС. Воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування, а також призначене для реєстрації розрахункових операцій та підтримує різні операційні системи - Android, iOS, Windows, Web. Наша команда готова надати допомогу у встановленні цього програмного забезпечення, якщо це необхідно.