Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перевірка магазинів з продажу м'яса та м'ясних виробів: встановлено факт порушення діючого законодавства

опубліковано 09 листопада 2023 о 11:56

Працівниками Головного управління ДПС у Житомирській області, на підставі отриманої інформації щодо порушень законодавства в частині проведення розрахункових операцій, проведено перевірку мережевих магазинів з продажу м’яса та м’ясних виробів, що розташовані у місті Житомирі.

В ході проведення перевірок, податківцями встановлено порушення діючого законодавства, що регламентує ведення касових операцій та порушення трудового законодавства. Так в деяких магазинах, при здійсненні контрольно-розрахункової операції не було видано розрахунковий документ, що засвідчує проведення розрахункової операції. В більшості випадків розрахунковий документ не було видано при проведенні розрахунків готівковими коштами. Також, податківцями встановлено факт використання трьох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

За порушення виявлені в ході проведення перевірок, до суб’єктів господарювання буде застосовано відповідні штрафні санкції у визначені законом терміни. З метою вжиття заходів щодо виявлених порушень трудового законодавства матеріали перевірок направлено до територіального підрозділу державної служби з питань праці.

Задля уникнення порушень законодавства в подальшому, в ході проведення перевірок працівниками ГУ ДПС надано роз’яснення норм діючого законодавства.

Слід звернути увагу працівників на те, що погоджуючись працювати без офіційного оформлення ви не отримуєте «більшу заробітну плату» за рахунок не сплати податків, а позбавляєте себе робочого стажу та соціальної захищеності.

Виданий продавцем фіскальний чек, це не лише гарантія сплати податків, а й захист споживача, адже звернення щодо неякісного товари приймаються органами Держпродспоживслужби лише за наявності фіскального чеку.