Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ГУ ДПС у Житомирській області застерігає: За проведення готівкових розрахункових операцій без застосування належним чином зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій передбачені штрафні санкції

опубліковано 13 лютого 2023 о 12:38

Протягом 2022 року працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту головного управління ДПС у Житомирській області, в ході проведення фактичних перевірок, досліджувались питання щодо можливості здійснення розрахунків за придбаний товар та за надані послуги за допомогою електронних платіжних засобів, зокрема банківськими картами в містах з чисельністю населення більше 25 тисяч жителів.

Забезпечується контроль за дотриманням вимог проведення розрахунків із застосуванням належним чином зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій. 

За результатами проведених контрольно-перевірочних заходів встановлено 74 випадки незабезпечення можливості проведення розрахунків банківськими картами. За фактами виявлених порушень складено адміністративні протоколи та винесено постанови на суму 125,8 тис. грн. 

Також встановлено 274 випадки проведення готівкових розрахункових операцій без застосування належним чином зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій, як наслідок до порушників застосовано штрафних санкцій на суму 7 514,6 тис. грн.