Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками Житомирської області забезпечено 1,7 млрд грн до Зведеного бюджету України та 1,2 млрд грн до Пенсійного фонду

опубліковано 13 лютого 2023 о 10:12

До Зведеного бюджету Житомирської області за січень поточного року платниками сплачено майже 1,7 мільярда гривень податків та платежів. Додатково до надходжень січня минулого року забезпечено 555,7 мільйони гривень, або у 1,5 рази більше.

Платниками Житомирщини забезпечено надходжень до загального фонду Державного бюджету у сумі 584 мільйони гривень. Порівняно з минулорічною сплатою надходження збільшились на 84 мільйони гривень, або на 17 відсотків, у т. ч. з податку та збору на доходи з фізичних осіб – на 161 мільйон гривень, або більш, ніж у 2 рази (та становлять майже 308 мільйонів гривень).

В значних сумах забезпечено надходження податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) – відповідно 20,7 та 244,6 мільйони гривень.

До місцевих бюджетів платниками спрямовано понад 1114 мільйонів гривень, що у 1,7 рази, або на 471 мільйон гривень більше відповідного періоду попереднього року.

Що ж стосується єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду, то сплата за цим платежем за січень поточного року становить 1103 мільйони гривень та зросла до відповідного періоду минулого року на 542 мільйони гривень.

Забезпечення сталого наповнення бюджетів є одним із пріоритетів роботи податкової служби. Високі показники надходжень до бюджетів свідчать про конструктивний діалог з бізнесом та плідну співпрацю з платниками податків області.