Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Каменодобувне підприємство Житомирщини: від занижених обсягів видобутого каменю до повідомлення про підозру у зловживанні

опубліковано 27 січня 2023 о 13:43

Головним управлінням ДПС у Житомирській області із використанням інформації, наданої СУ ГУНП в Житомирській області, проведено дослідження фінансово-господарських операцій одного з підприємств Житомирщини з видобування граніту.

Матеріали аналітичного дослідження, під час якого встановлено ознаки кримінальних правопорушень, передано до СУ ГУНП в Житомирській області. 

Наразі, за процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, директору публічного товариства повідомлено про підозру у зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки державним і громадським інтересам, а також у легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені повторно (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 209 КК України).

Слідство встановило, що підозрюваний протягом січня 2018 – листопада 2022 років фактично реалізував 11,4 тис. м3 гранітної продукції, проте в офіційних документах відобразив утричі менший обсяг, до того ж не той вид, собівартість видобутого каменю, сортність, категорію та розміри блоків габро і лабрадориту.

Наразі накладено арешт на майно товариства – спецтехніку вартістю майже 6 млн грн, земельну ділянку площею5 га, корпоративні права та гроші на банківських рахунках.

 

Більше інформації на сайті Житомирської обласної прокуратури за посиланням: https://zhit.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=326825