Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Як провести звірку з майнових податків

опубліковано 26 червня 2024 о 14:52

Під час робочих зустрічей з платниками податків фахівці надають платникам консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства.

Так, спілкуючись з відвідувачами ЦОП, головний державний інспектор Коостишівської ДПІ Алла Гетманенко розповіла  їм про порядок проведення звірки нарахованих сум податку на нерухоме майно. 

За словами посадовиці, для проведення звірки даних, зазначених в податковому повідомленні-рішенні, платнику необхідно надати оригінали або належним чином засвідчені копії документів на право власності, або документів, які підтверджують право на користування пільгою.

Посадовиця зазначила, що у разі зміни розміру ставки плати за землю контролюючий орган, до якого звернувся платник плати за землю, проводить перерахунок суми податку і надсилає чи вручає йому нове податкове повідомлення-рішення разом з детальним розрахунком суми податку. 

Відтак, попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим. 

Посадовиця звернула увагу на дотримання 60 – денного терміну сплати податку на нерухомість. 

Як зазначила керівник інспекції, своєчасна сплата податку – це і внесок до бюджету громади, і відсутність податкового боргу в громадянина.

Також посадовиця звернула увагу на правильності заповнення платіжних інструкцій при сплаті податків та ознайомила присутніх з електронними сервісами від ДПС. 

Зокрема зручним мобільним застосунком «Моя податкова», який дозволяє переглянути податкові повідомлення-рішення про нарахування майнових податків, звірити чи немає заборгованості та сплатити податки.