Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: податківці продовжують проводити робочі зустрічі з платниками

опубліковано 26 червня 2024 о 14:52

Нещодавно відбулась робоча зустріч фахівців Коростишівської ДПІ з колективом ЦНАП Коростишівської міської.

Проведення робочих зустрічей з платниками податків є постійною практикою коростишівських податківців. 

Адже такі заходи, сприяють налагодженню комунікації з платника податків, підвищенню їх податкової обізнаності, що в свою чергу сприяє належній сплаті податків до бюджетів. 

Так, днями фахівці Коростишівської ДПІ  провели тренінг щодо подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки через Електронний кабінет.

Під час заходу чимало платників цікавило питання отримання знижки за навчання.

Тож посадовці зазначили, що платники можуть повернути собі частину витрат за навчання у вигляді податкової знижки згідно статті 166 Податкового кодексу України. Відшкодовуються витрати на оплату навчання у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Податківці звернули увагу, що оформити податкову знижку може сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або член його сім’ї першого ступеня спорідненості (мати, батько, дружина/чоловік).

Відшкодуванню підлягають лише послуги вітчизняних вищих навчальних закладів. Не відшкодовуються додаткові курси чи навчання на військовій кафедрі.

Учасники заходу дізналися, що розмір податкової знижки – 18 % від вартості навчання, при цьому враховуються фактичні витрати понесені у минулому році. Оформити податкову знижку можливо до 31 грудня року наступного за звітним.

Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження податкової декларації.

З метою отримання права на податкову знижку, для подання декларації про майновий стан і доходи  посадовці порекомендували платникам податків скористатися послугами електронних сервісів ДПС, зокрема мобільного застосунку «Моя податкова».

 Також в ході заходу платника було проінформовано про мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС . Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!  

«Моя податкова» -  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.