Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: Зустріч з платниками податків

опубліковано 25 березня 2024 о 16:13

У Коростишівській ДПІ проведено зустріч з платниками податків щодо популяризації електронних сервісів ДПС України.

Начальник інспекції  Тетяна Демиденко звернула увагу, що під час воєнного стану особливо актуальною є можливість використання «Електронного кабінету».

Сервіс «Електронний кабінет» - це безкоштовне програмне забезпечення, яке розроблене ДПС України. За допомогою цього сервісу  здійснюється взаємодія органів ДПС та платників податків у режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів чи смарт-пристроїв. Сервіс не потребує встановлення спеціалізованого програмного забезпечення, працює в режимі онлайн, 24/7.

Сервіс постійно вдосконалюється та коло його можливостей розширюється з урахуванням потреб платників та змін законодавства. Вхід до  «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Податківець повідомила, що за допомогою зазначеного сервісу платники податків можуть переглядати свої персональні дані, об’єкти оподаткування, борги по податках, податкові повідомлення – рішення, отримати довідку про доходи, витяг з реєстру платників ПДВ, витяг з реєстру платників єдиного податку, переглянути стан розрахунків з бюджетом, листуватися з органами ДПС тощо.                

Окрім того, Тетяна Демиденко нагадала, що наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року. За вибором фізичної особи податкову декларацію про майновий стан і доходи можливо надати: особисто платником податків або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Присутні на заході  отримали відповіді  на порушені ними питання.