Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростенська ДПІ : Зустріч із платниками щодо декларування доходів

опубліковано 25 березня 2024 о 13:02

Податківці надають платникам фахові консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства. Нещодавно під час чергової зустрічі начальник Ірина Захарчук поінформувала, що громадяни, які впродовж минулого року отримали доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року.

Посадовиця  звернула увагу платників, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року. 

Також Ірина Захарчук  інформувала, хто з платників та за яких умов можуть скористатись правом на податкову знижку. За її словами, такі громадяни мають право подати декларацію до кінця поточного року, тобто до 31 грудня 2024 року, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації, або надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення чи подати в центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації.

Окрім цього, було роз’яснено присутнім можливості безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова», який можна завантажити на телефонні ґаджети, як на платформі Android, так й iOS. Скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет» та мобільним застосунком «Моя податкова», можна в режимі реального часу провести звірку щодо платежів до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету та подати декларацію.