Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: продовжуємо системну роботу з громадами щодо оновлення стратегій співпраці

опубліковано 25 березня 2024 о 16:15

Відбулась робоча зустріч начальника Коростишівської ДПІ Тетяни Демиденко з представниками Харитонівської селищної ради.
Головна тема зустрічі – погашення податкових боргів до бюджетів, зокрема доведення платникам та громадянам інформації, що на суму боргу в розмірі 3060 грн або меншу податкова вимога не надсилається. За допомогою електронного сервісу ІТС «Електронний кабінет» та мобільного застосунку «Моя податкова» досить зручно моніторити стан розрахунків з бюджетом.
Тетяна Демиденко нагадала, що деклараційна кампанія 2024 триватиме до 1 травня, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року; зосередила увагу, що на сьогодні доступне часткове автозаповнення декларації в Електронному кабінеті.

Під час зустрічі обговорено також стан сплати майнових податків, особливості сплати ПДФО у вигляді мінімального податкового зобов’язання фізичними особами, які є власниками земельних часток (паїв).

Також приділено увагу темі дотримання чинного законодавства щодо легалізації найманої праці, про можливість отримання податкової знижки, про оподаткування благодійної допомоги ВПО, про зміну порядку заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжних інструкціях відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 N148.