Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попільнянська ДПІ: Робоча зустріч з працівниками Центру надання адміністративних послуг Попільнянської селищної ради

опубліковано 20 листопада 2023 о 15:36

Відбулася робоча зустріч начальника Попільнянської ДПІ Тетяни Заволоки з працівниками   ЦНАП Попільнянської селищної ради.

В ході проведення зустрічі  були обговорені ряд  питань, зокрема ознайомлення  платників податків, які звертаються в ЦНАП, для проведення державної реєстрації підприємництва, з порядком отримання електронних цифрових підписів, з  перевагами використання електронних сервісів ДПС, практичного їх застосування та іншої інформації з метою залучення новостворених платників до подання податкової звітності та звітності з єдиного внеску в електронному вигляді за допомогою електронних сервісів ДПС. Не оминули питання застосування РРО/ ПРРО, відновлення відповідальності за порушення вимог Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 у зв’язку з прийняттям Закону України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Крім цього, були обговорені питання щодо співпраці та обміну інформацією при проведенні роботи щодо ідентифікації власників земельних ділянок з кадастровими номерами, по яким відсутні відомості щодо їх власників з метою внесення даної інформації до інформаційних баз даних ДПС для проведення нарахувань земельного податку. 

Крім того, начальником Попільнянської ДПІ Тетяною Заволокою, для проведення верифікації даних по громадянах, було надано роз»яснення щодо порядку подання громадянами до органів Державної податкової служби відомостей про зміну даних, які вносяться до облікової картки, протягом місяця з  дня їх виникнення шляхом подання відповідної заяви за формою № 5 ДР, а саме при зміні прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця реєстрації.

В свою чергу, начальник  ЦНАП Попільнянської селищної ради Наталія Малюта ознайомила з затвердженим оновленим переліком адміністративних послуг які надаються ЦНАП.

В ході зустрічі домовилися про подальшу співпрацю по порушених питаннях.