Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малинська ДПІ: Фахівці проводять роз’яснювальні роботи

опубліковано 20 листопада 2023 о 15:29

Фахівці податкової інспекції щодня проводять роз’яснювальні заходи з громадянами, платниками податків під час яких інформують про податкові новації та відповідають на питання, які цікавлять платників податків.  

Податківці проводять звірки з податку на нерухоме майно та земельного податку, роз’яснюють порядок нарахування мінімального податкового зобов’язання, надають консультації щодо заповнення податкової звітності, розповідають та на практиці знайомлять з роботою Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова».  

Також звертають увагу підприємців на обов’язкове застосування РРО чи ПРРО та надають практичну допомогу з реєстрації програмного забезпечення від ДПС. 

Не оминають увагою і питання легалізації заробітної плати та офіційного працевлаштування, інформуючи про негативні наслідки як для роботодавця так і для найманого працівника.  

Крім цього, нагадують про можливість реалізувати своє право на податкову знижку, про необхідність погашення податкового боргу, про правильне заповнення платіжних інструкцій при сплаті податків та порядок оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам.