Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Під час зустрічі – про застосування РРО/ПРРО

опубліковано 20 листопада 2023 о 15:39

У Житомирській ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо останніх новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30.06.2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 
Так, нещодавно заступник начальникаЖитомирської ДПІ Алла Якімчук провела зустріч з головою Левківського споживчого товариства Анною Мироненко.

Увагу акцентовано на новаціях застосування реєстраторів розрахункових операцій  та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків; перевагах використання та порядок реєстрації ПРРО; веденні товарного обліку; відновленні штрафних (фінансових) санкцій за порушення готівкових розрахунків та встановлення їх нових розмірів. Також роз’яснено порядок заповнення повідомлень за ф.№20-ОПП та 5-ПРРО, заяви на реєстрацію програмного РРО за ф.№1-ПРРО, надано практичні поради у заповненні відповідних заяв для реєстрації ПРРО.  

Крім цього, обговорили особливості сплати єдиного податку та мінімального податкового зобов’язання.