Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ : Зустріч з представниками тергромади відбулася у Страросілецькій ОТГ

опубліковано 29 листопада 2022 о 14:34

Нещодавно у Старосілецькій територіальній громаді  відбулася робоча зустріч податківців із працівниками фінансової установи та старостами сіл громади. Захід відбувся під головуванням начальниці Коростишівської ДПІ Тетяни Демиденко. Основні питання, що обговорили на зустрічі, стосувалися виконання місцевого бюджету і своєчасності декларування майна та доходів, а також погашення податкового боргу.

У зв’язку з ситуацією в країні питання наповнення дохідної часини місцевих бюджетів набуло ще більшої актуальності. Саме тому очільниця Коростишівської ДПІ, окреслюючи важливість наповнення місцевих бюджетів, наголосила на необхідності тісної взаємодії з органами місцевого самоврядування.

Тетяна Демиденко зазначила, що складовою наповнення місцевого бюджету є майнові податки. З метою їх сплати громадянам слід звертатися до податкових органів за місцем своєї податкової адреси для проведення звірки щодо обліку об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, та отримання податкових повідомлень-рішень з податку на майно. Також звірку щодо об’єктів оподаткування громадяни можуть провести за допомогою Електронного кабінету на офіційному сайті ДПС України.

В ході роботи були обговорені питання щодо необхідності здійснення спільних заходів задля недопущення випадків порушення податкового законодавства платниками податків на території громади та проведено консультації з питань легалізації найманої праці, підвищення рівня заробітної плати, обов’язкового використання РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій.

Обговорили також взаємодію податкової служби зі старостами громади в контексті обміну інформацією щодо боржників.