Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Попільнянська ДПІ: основні напрямки роботи щодо наповнення бюджетів обговорили на зустрічі

опубліковано 30 квітня 2021 о 12:06

Нещодавно в приміщенні Попільнянської ДПІ відбулася робоча зустріч із представниками Корнинської ТГ за участі начальника Попільнянської ДПІ Тетяни Заволоки. Від Корнинської ТГ в заході прийняли участь начальник фінансового відділу Олександр Ружанський та член виконкому Ольга Трубій. Головним питанням на заході були пошуки шляхів наповнення місцевих бюджетів, адже саме від цього залежить благополуччя громад в цілому.

Найбільшу питому вагу в структурі доходів ТГ (майже 70%) займає податок на доходи фізичних осіб, розширенню податкової бази якого слід приділяти особливу увагу. Тому на зустрічі було звернуто увагу на необхідності активізації заходів у напрямку дотримання роботодавцями законодавства про працю, легалізації робочих місць, недопущення виплати зарплат у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень. Адже громади мають бути зацікавлені у здійсненні на їхній території прозорої підприємницької діяльності.

Також обговорили про питання з надходження до місцевих бюджетів земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного та акцизного податків.

В ході зустрічі було наголошено на необхідності проведення повного обліку та інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових, так і нежитлових, що є на території громади, розглянуто питання перегляду розміру орендної плати за землю по діючих договорах оренди в сторону збільшення, проаналізовано основних боржників з земельного податку. Не залишили і питання сплати ПДФО по місцю знаходження структурних підрозділів та прийняття ставок місцевих податків та зборів на 2022 рік.

 

Попільнянська ДПІ