Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: надання адміністративних послуг в Центрі обслуговування платників податків

опубліковано 06 травня 2021 о 10:27

Реалізовуючи державну політику у сфері адміністрування податків, органи ДПС, з поміж виконання інших завдань, забезпечують та організовують надання адміністративних послуг відповідно до Закону України “Про адміністративні послуги”  та в межах своїх повноважень. Як і будь-який орган виконавчої влади,  Коростишівська ДПІ є суб’єктом надання адміністративної послуги, як результату здійснення його діяльності, спрямованої на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків фізичних або юридичних осіб у випадку звернення таких осіб із заявами, відповідно до підстав та порядку, визначеному Законом.

Для зручності платників податків Коростишівського району функціонує Центр обслуговування платників податків, фахівці якого надають адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, здійснюють прийом звітності та вхідної кореспонденції. Роботу з обслуговування платників у ЦОП забезпечують 5 працівників. В Центрі можна отримати 17 видів безоплатних адміністративних послуг.

Для надання адміністративних послуг у ЦОП відвідувачі забезпечуються безкоштовно бланками заяв та інших документів, необхідних для звернення щодо надання адміністративної послуги, бланків декларацій про майновий стан і доходи (податкових декларацій).

Так, у січні-березні   2021 року до Центру обслуговування звернувся 877 платник податків, а фахівцями надано 781  адміністративних послуг.

За цей період видано 342 картки платника податків та внесено до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Також надано 83  витягів з реєстру платників єдиного податку, 81 підприємець зареєструвався платником-спрощенцем. Крім цього, фахівцями інспекції зареєстровано 58 книг обліку розрахункових операцій. Видано 200 відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Звертаємо увагу, що в рамках проведення кампанії декларування доходів в «Електронному кабінеті» (особистого кабінету) реалізовано можливість сформувати фізичними особами запити для отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та отримати відповіді на такі запити.

В «Електронному кабінеті платника» також є можливість підготувати, заповнити та надіслати в електронному вигляді до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи.

Дізнатись про особливості заповнення декларації можна у Центрі обслуговування платників Коростишівської ДПІ за адресою: м.Коростишів вул. Шевченка,1 тел. (04130) 5-23-80.