Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоград-Волинська ДПІ: відбулася робоча зустріч із головою Ярунської сільської ради

опубліковано 30 квітня 2021 о 12:02

28 квітня  в приміщенні Новоград-Волинської ДПІ відбулася робоча зустріч начальника Новоград-Волинської державної податкової інспекції Галини Ящук  із головою Ярунської сільської ради Сергієм  Романюком.

В ході спілкування було прийнято рішення  провести виїзну зустріч працівників податкової служби з  членами виконавчого комітету, старостами  Ярунської  сільської  ради та керівниками підприємств розташованих на території громади.

29 квітня  відбулася виїзна робоча  зустріч  представників податкової служби Головного управління ДПС у Житомирській області із запрошеними представниками громади. В ході зустрічі обговорювалися питання, щодо наповнення доходної частини  місцевого бюджету  за рахунок додаткових джерел. Також розглянули питання про способи врегулювання податкового боргу відповідно до Закону України від 04 грудня 2020 року №1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SАRS-СоV-2» (далі – Закон №1072), новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій представниками малого та середнього бізнесу. Крім того, зауважили на необхідність спільного відпрацювання платників, які ухиляються від сплати податків до місцевих бюджетів і нарощують податковий борг.

Розглянуто питання щодо спільної співпраці в напрямку декларування доходів громадян одержаних за період 2020 року,  громадян - одноосібників, з метою  декларування ними доходів отриманих у продовж 2020 року.

Особливу увагу приділили  питанню врегулювання земельних відносин на селі та забезпеченню додаткових надходжень за рахунок використання міжпайових доріг сільськогосподарськими підприємствами. Також було вирішено питання щодо спільної роботи в частині легалізації найманої праці і залучення до сплати податків недобросовісних платників.

В ході зустрічі учасники погодилися, що лише відкрита співпраця органів ДПС та місцевого самоврядування дає можливість вирішити проблемні питання та забезпечити збільшення надходжень до місцевого бюджету.