Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: питання погашення боргу обговорили з головою Харитонівської сільської ради

опубліковано 29 квітня 2021 о 11:53

Нещодавно в приміщенні Харитонівської сільської ради відбулася робоча зустріч начальника Коростишівської ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Тетяни Демиденко з головою Харитонівської сільської ради Зінаїдою Зубленко та начальником управління фінансів Наталією Савчук.

Під час заходу обговорено питання щодо резервів наповнення місцевих бюджетів за рахунок сплати майнових податків,  податку на доходи фізичних осіб, погашення податкових боргів, а також питання виплати офіційної заробітної плати, декларування громадянами отриманих доходів, в т.ч. іноземних, застосування касових апаратів тощо.

«Для того щоб розвивати свою громаду, влаштовувати благоустрій на території необхідно шукати резерви щодо збільшення надходжень до бюджетів і в цьому напрямку важлива системна робота органів місцевого самоврядування з податковою службою - зазначила Тетяна Демиденко.

Окрім того додала, що для покращення комфортних умов в громаді кожен громадянин повинен сумлінно вносити свою частину податків в бюджет своєї територіальної громади і це необхідно донести до її мешканців».

Крім того, зауважила посадовиця, що при прийнятті територіальними громадами рішень про встановлення ставок місцевих податків та зборів на 2022 рік встановлювати їх на рівні адекватних показників. Тобто органи місцевого самоврядування мають реальні можливості впливати на обсяги надходжень відповідних платежів до бюджетів.

На завершення керівник податкової інспекції запевнила: «Зі свого боку податківці націлені на досягнення спільного результату щодо збільшення дохідної частини місцевих бюджетів, і відповідно вже надали територіальним громадам необхідну інформацію, і наразі очікують на відповідні дії та вжиття заходів з боку керівництва територіальної громади».

 

Коростишівська ДПІ  ГУ ДПС у Житомирській області