Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коростишівська ДПІ: зустріч з головою міської ради

опубліковано 29 квітня 2021 о 11:26

В Коростишівські міській раді відбулась зустріч начальника Коростишівської  ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області Тетяни Демиденко  з головою Коростишівської міської ради Іваном Коханом та керуючою справами Оксаною Полєшко .

На зустрічі обговорили резерви та основні аспекти формування дохідної частини бюджету громади.

Як повідомила Тетяна Демиденко, з метою забезпечення своєчасних надходжень до бюджету у Коростишівську громаду, основний акцент поставлений на відпрацювання підприємств, які ухиляються від оподаткування, на проведення заходів, спрямованих на легалізацію праці громадян та забезпеченні соціальних стандартів при виплаті заробітної плати.

Тетяна Демиденко зазначила, що для ефективності дій стосовно збільшення надходжень податків до місцевих бюджетів Державною податковою службою  України автоматизовано процес надання органам місцевого самоврядування  звітності в розрізі платників – юридичних осіб про суми нарахованих та сплачених податків та зборів, а також податкових боргів та сум надмірної сплати до місцевих бюджетів на відповідних територіях. Для цього, територіальна громада щомісяця  в Електронному кабінеті може сформувати не лише зведену інформацію про нараховані, сплачені суми податків, інформацію про борг чи переплату, але і в розрізі платників – юридичних осіб.

За результатами наради визначені завдання щодо вжиття заходів, розроблення механізму збільшення податкової спроможності  бюджету громади та розширення податкової бази.  

 

Коростишівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області