Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективна співпраця з АППУ

опубліковано 04 жовтня 2024 о 14:02

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулось засідання «круглого столу» за участю заступника начальника ГУ ДПС Галини Воробей, начальника управління оподаткування фізичних осіб Олександра Мушицького, начальника управління економічного аналізу Марії Кисельової та представників Територіального відділення  АППУ у Житомирській області, зокрема Голови територіального відділення Геннадія Карпінського та керівника міського відділення Олени Астахової.

Під час зустрічі учасники обговорили порядок отримання статусу критичного підприємства та вимоги до критеріїв, яким підприємство має відповідати відповідно до Постанови КМУ від 27.01.2023 №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов`язаних на період мобілізації та на воєнний час». Як зазначила Марія Кисельова, одними з основних критеріїв є висока заробітна плата, відсутність податкового боргу, сумлінна сплата податків та зборів до бюджету, тощо та звернула увагу на необхідність якісно підготовлених документів для розгляду питання бронювання працівників.

Крім того, розглянули основні аспекти Національної стратегії доходів до 2030 року. Галина Воробей зазначила, що пріоритетні заходи Національної стратегії доходів спрямовані на модернізацію податкового адміністрування та створення умов для справедливої податкової політики, що сприятиме підвищенню ефективності управління державними доходами. Стратегія є баченням майбутньої системи доходів, яка надає чіткості та передбачуваності всім учасникам податкового процесу. Основні положення Національної стратегії узгоджені з МВФ, враховують міжнародну практику оподаткування, євроінтеграційні процеси, рекомендації Світового банку та ОЕСР.

Окрему увагу приділили постанові КМУ від 25.07.2024 року «854 «Про реалізацію експериментального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі».

Учасники заходу також визначили шляхи покращення взаємодії ГУ ДПС та бізнесу, обговорили проведення ряду спільних заходів.