Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено спеціальне об’єктове тренування з питань особистої та пожежної безпеки

опубліковано 22 серпня 2024 о 14:19

Сьогодні, 22 серпня, в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулося спеціальне об’єктове тренування з оповіщення, зв’язку та відпрацювання практичних навичок у сфері особистої безпеки в умовах надзвичайних ситуацій. Захід, проведений у співпраці з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, був спрямований на підвищення рівня обізнаності та навичок працівників податкової служби щодо правил пожежної безпеки та основ цивільного захисту.

Захід провів Костянтин Мельник, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського районного управління ДСНС України. У тренуванні взяли участь керівники структурних підрозділів ГУ ДПС, працівники ГУ ДПС у Житомирській області.

Тренування розпочалося з теоретичної частини, де податківці ознайомилися з порядком дій на випадок виникнення пожежі або надзвичайної ситуації у приміщенні, основними заходами пожежної безпеки та методами надання першої медичної допомоги. Також було детально розглянуто правила користування первинними засобами пожежогасіння, включно з практичним відпрацюванням навичок.

Особливу увагу було приділено правилам евакуації з приміщень у разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації. 

На завершення тренування рятувальник продемонстрував правильне використання вуглекислотного вогнегасника для ефективного гасіння пожежі. Усі охочі мали можливість особисто спробувати загасити умовну пожежу під наглядом фахівця.

Рятувальник наголосив на важливості знання та вміння правильно використовувати первинні засоби пожежогасіння, що у разі виникнення надзвичайної події допоможе зберегти не лише майно, а й життя.