Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 11,7 мільйонів гривень податкової знижки отримають платники податків Житомирщини

опубліковано 28 червня 2024 о 10:58

З початку року до Головного управління ДПС у Житомирській області за податковою знижкою звернулось 2614 мешканців регіону. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у  Житомирській області Олександр М`ясковський, за результатами розрахунків їм буде повернуто 11,7 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, податкова знижка надається громадянам, які отримували офіційну заробітну плату і понесли певні витрати. Зокрема, це сплата за навчання, благодійні внески, відсотки за користування іпотечним житловим кредитом, страхові платежі і пенсійні внески недержавним організаціям, витрати за переобладнання власного транспортного засобу з використанням біопалива та інші. 

Компенсацію можна оформити лише за витратами минулого року, на наступний рік вона не переноситься. Для цього необхідно звернутися до податкової служби і подати декларацію разом із довідкою про доходи та документами, що підтверджують витрати. Це можна зробити до кінця 2023 року, тобто 31 грудня. Направити декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua).