Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Житомирщини отримали понад 362 млн гривень земельного податку та орендної плати

опубліковано 27 червня 2024 о 10:54

За п’ять місяців цього року платники податків Житомирської області поповнили місцеві бюджети на 362,7 млн гривень земельного податку та орендної плати. Це перевищило надходження січня – травня минулого року на 42,6 млн гривень або 13,3 відсотки. Повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у  Житомирській області Олександр М`ясковський.

Основна частина платежу – внесок юридичних осіб, ними перераховано з початку року 324,9 млн грн земельного податку та орендної плати, що на 39,5 млн гривень або 13,8 відсотки більше, ніж за січень – травень 2023 року. 

Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 37,8 млн гривень плати платежу. Це на 3,1 млн гривень або 8,8 відсотки більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Зокрема, лише у травні надходження земельного податку та орендної плати склали 73,3 млн гривень, з них юридичними особами сплачено 65,4 млн гривень, фізичними особами – 7,9 млн гривень.

Нагадаємо, надходження від земельного податку та орендної плати у повному обсязі спрямовуються до місцевих бюджетів та є одним з важливих бюджетоформуючих платежів для громад.