Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся вебінар щодо нюансів деклараційної кампанії 2024

опубліковано 28 березня 2024 о 13:51

Сьогодні заступник начальника відділу адміністрування податків з громадян та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, податків і зборів з фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Житомирській області Олена Владикіна провела онлайн-вебінар з питань цьогорічної кампанії декларування доходів громадян.

Під час заходу Олена Владикіна детально розповіла про  обов’язок подання річної декларації у разі отримання доходів у вигляді спадкового майна, операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та нерухомого майна,  передачі особистого майна в оренду, терміни подання декларації про майновий стан і доходи, які доходи підлягають декларуванню, способи подання декларації, тощо. 

Окрім того, обговорено порядок реалізації права на податкову знижку. А саме, які витрати дозволені для включення до податкової знижки, перелік документів, що надаються громадянами та порядок проведення перерахунку.  

Також роз’яснювала платникам про переваги подання звітності в електронному вигляді. Кожен з бажаючих може обрати для себе зручний формат послуг в електронному вигляді, який заощадить  робочий час, оскільки вже зараз до послуг платників  значна кількість сучасних електронних сервісів, які забезпечують дистанційне спілкування громадян і представників бізнесу з фахівцями територіальних органів ДПС. Наприклад, електронний сервіс «Електронний кабінет», мобільний застосунок «Моя податкова». Дані сервіси є цілком безкоштовними та знаходяться у вільному доступі в мережі інтернет. При цьому можна користуватися відкритою частиною, що доступна для усіх, а також закритою, що вимагає використання електронного ключа. 

Олена Владикіна звернула  увагу, що з 1 січня 2024 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 2 жовтня 2015 №859 у редакції наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 №467 «Про внесення змін до форми  податкової декларації про майновий стан і доходи».

Нагадуємо, що в Головному управління ДПС у Житомирській області проводяться щотижневі онлайн-вебінари на різні актуальні теми. 

Слідкуйте за нашим сайтом – ДПС у Житомирській області та сторінкою у соціальній мережі Фейсбук!