Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники автомобілів спрямували до місцевих бюджетів понад 844 тис. грн транспортного податку

опубліковано 19 березня 2024 о 14:40

«За січень-лютий власники автомобілів спрямували до громад 844,1 тис. гривень транспортного податку. Це на 29,6 відсотка більше проти аналогічного періоду минулого року.  

У розрізі категорій платників - юридичні особи сплатили 428,5 тис. грн., фізичні  415,7 тис. гривень» - повідомляє в.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександр М’ясковський.

Нагадуємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідають таким умовам: з року випуску легкового автомобіля минуло не більше 5-ти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

Враховуючи, що з 1 січня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати становить 7100 грн – об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 2 662 500 гривень. Слід пам’ятати, що ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен такий легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.  

Головне управління продовжує взаємодію з територіальними громадами та платниками податків щодо зручності процесів у сфері оподаткування та сплати податків до місцевих бюджетів.