Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На онлайн-вебінарі обговорили податок на прибуток підприємств: запитання – відповіді

опубліковано 15 березня 2024 о 11:09

Головне управління ДПС у Житомирській області системно проводить інформаційно-роз’яснювальну комунікацію з платниками податків області через онлайн-вебінари, семінари. Черговим заходом для платників податків став онлайн-вебінар на тему «Податок на прибуток підприємств: запитання – відповіді».  

Начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування  Іван Гичко, звернув увагу на особливості заповнення основних реквізитів декларації з податку на прибуток та перенесення показників з додатків до декларації. 

Зазначив особливості виправлення помилок, самостійно виявлених платником податку на прибуток через уточнену декларацію та додаток ВП до податкової декларації з податку на прибуток підприємств, особливості оподаткування податком на прибуток підприємств платників податку, які тимчасово переходили на сплату єдиного податку з урахуванням особливостей, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, та з 01 серпня 2023 року повернулися на сплату податку на прибуток підприємств.

Нагадав платникам податку на прибуток, що відповідно до п. 137.4 ст. 137 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. 

Спікером надано відповіді на питання, які виникли в учасників семінару.

Слідкуйте за анонсами визначених в подальшому тематик семінарів на субсайті Головного управління ДПС у Житомирській області: zt.tax.gov.ua/ та офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook: facebook.com/tax.zhytomyr