Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Налагодження та розширення співпраці – основне питання зустрічі з Хорошівською ОТГ

опубліковано 06 березня 2024 о 16:20

Налагодження та розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами – це один з пріоритетних напрямків роботи податкової служби області. 

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Галина Воробей, начальник управління по роботі з податковим боргом Алла Бех провели засідання «круглого столу» з представниками Хорошівської селищної громади - головою Володимиром Столярчуком та заступником селищного голови Сергієм Засімчуком.

Під час проведення заходу були розглянуті питання забезпечення наповнення бюджету громади у воєнний час, сплати заборгованих сум із земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Крім того, обговорювались питання податкового боргу, що обліковується на території громади, та механізмів його врегулювання, сплати мінімального податкового зобов’язання та порядку декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

Галина Воробей зазначила, що відповідальне ставлення громадян до сплати майнових податків є запорукою забезпечення надходжень до бюджеті усіх рівнів. Об’єднуючи спільні зусилля щодо наповнення місцевих бюджетів з податковою службою, територіальні громади зможуть вирішувати першочергові завдання соціально-економічної сфери, а також підтримувати ЗСУ.