Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання робочої групи з легалізації найманої праці: підведено підсумки та визначено стратегічні напрямки

опубліковано 01 березня 2024 о 14:03

Нещодавно відбулося засідання робочої групи з питань легалізації найманої праці під головуванням першого заступника начальника Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександра Малюзіна та за участю Андрія Петкевічуса, заступника начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області. 

Основною метою засідання було підведення підсумків роботи за минулий рік. За словами учасників, досягнуто значних успіхів у реалізації інформаційної кампанії з легалізації праці. Зокрема, вони зазначили позитивні наслідки цієї ініціативи, яка спрямована на дотримання трудового законодавства.

Також на засіданні були розглянуті результати відпрацювання актів перевірок органів державної податкової служби, в ході яких були виявлені порушення трудового законодавства. Це свідчить про ефективність контрольно-перевірочної роботи та потребу у подальшому зміцненні нагляду за дотриманням норм праці.

Крім того, учасники засідання узгодили план заходів щодо подальшої контрольно-перевірочної діяльності. На їхню думку, це дозволить забезпечити ефективний механізм нагляду та запобігання порушень у сфері праці.

Окремо було обговорено заходи щодо створення сприятливих психологічних умов для працівників на робочих місцях. Всеукраїнська програма ментального здоровя "Ти як?" ініційована першою леді України Олени Зеленської - у цьому напрямку є важливим кроком у підтримці працівників та підвищенні їхнього комфорту на роботі.

Засідання робочої групи відобразило не лише поточний стан справ у сфері легалізації найманої праці, а й визначило конкретні кроки для подальшого розвитку і удосконалення системи захисту прав працівників.