Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Налагодження та розширення співпраці з ОТГ – основне питання зустрічі з представниками Березівської громади

опубліковано 26 лютого 2024 о 15:23

Налагодження та розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами – один з пріоритетних напрямків роботи податкової служби Житомирської області, що надзвичайно важливо зараз – у період дії військового стану, коли всі дії зосереджені на підтримку Збройних Сил України.

У рамках такої співпраці сьогодні, 26 лютого поточного року, в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександром М`ясковським, заступником начальника Галиною Воробей проведено зустріч у форматі «круглого столу» з представниками Березівської ОТГ - головою Березівської ОТГ Михайлом Яромовим, начальником Центру надання адміністративних послуг Максимом Ватульєвим та т.в.о. завідувача фінансового відділу Артемом Турським. 

В ході засідання обговорили питання наповнення бюджету громади, вжиття спільних заходів щодо залучення жителів громади до сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання, адже саме ці платежі є вагомими джерелами наповнення місцевої скарбниці. За словами Галини Воробей, у разі незгоди громадян з сумами до сплати є можливість провести звірку нарахування майнових податків.  

Крім того, розглянули питання подальшої співпраці, зокрема щодо інформаційної взаємодії із визначення кола боржників та проведення із ними заходів по сплаті заборгованості, розширення бази оподаткування, особливості кампанії декларування доходів, отриманих у 2023 році. 

Підсумовуючи результати засідання Олександр М`ясковський зазначив: «Добровільне і сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян перед державою наразі важливе як ніколи, адже вчасно сплачені податки - це не лише забезпечення економічної підтримки громади та гарантія соціальних виплат, а й наше пришвидшення перемоги над ворогом. Ми відкриті до співробітництва, нових ідей та конструктивної співпраці і впевнені, що результат буде позитивним». 

Представники ОТГ подякували податківцям за проведену зустріч та висловили впевненість у подальшій співпраці щодо спільних дій у вирішенні нагальних питань.