Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Галина Воробей взяла участь у засіданні Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад

опубліковано 15 лютого 2024 о 17:20

Сьогодні, 15 лютого, у приміщенні Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича відбулося засідання Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад.

Захід об'єднав 51 громаду області та висвітлив низку актуальних питань для органів місцевого самоврядування, зокрема і адміністрування місцевих податків.

На засіданні були розглянуті важливі аспекти, які стосуються стратегії розвитку громад, особливостей бюджетного процесу в 2024 році та взаємодії громад з Регіональним офісом міжнародного співробітництва.

Учасники зустрічі ознайомилися із законодавчими змінами у бюджетній політиці, вимогами до розробки стратегій громад, а також обговорили шляхи вирішення проблем у сфері адміністрування місцевих податків.

Одним із ключових моментів заходу був обмін досвідом щодо успішних практик у сфері оподаткування на місцевому рівні та налагодження шляхів співпраці територіальних громад області з податковими органами. 

Заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Галина Воробей взяла участь у заході та розповіла про адміністрування місцевих податків в органах місцевого самоврядування. Її виступ сприяв уточненню ключових аспектів оподаткування та виробленню конструктивних рішень щодо його оптимізації. 

«В умовах війни надзвичайно важливою є співпраця та координація діяльності між органами місцевого самоврядування та Головним управлінням ДПС у Житомирській області, що є запорукою стабільного наповнення бюджетів. Протягом 2023 року до місцевих бюджетів зараховано 13,9 млрд гривень податків та платежів, що на 3,3 млрд гривень, або на 31,2% більше, ніж за 2022 рік. Важливим аспектом в наповненні місцевого бюджету податками є своєчасне інформування платників податків громади стосовно розміру нарахованої суми податку, яку вони повинні сплатити до бюджету громади, а також щодо наявної суми податкового боргу, який виник у платника податку в результаті не сплати належних йому сум податків та платежів. Тому дане питання стоїть дуже гостро та є одним з пріоритетних напрямків роботи, направленої на наповнення коштами місцевого бюджету ваших громад» - підсумувала виступ Галина Воробей.