Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Круглий стіл» з платниками-боржниками Тетерівської сільської ради

опубліковано 13 лютого 2024 о 14:42

З метою наповнення місцевих бюджетів, скорочення податкового боргу та в рамках налагодження і розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами запроваджено проведення зустрічей представників органів ДПС у Житомирській області з ОТГ області.

Так, 13 лютого відбулось засідання «круглого столу» заступниці начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Галини Воробей, начальника відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном управління по роботі з податковим боргом Ігоря Хитрича з головою Тетерівської сільської ради Валентиною Ільницькою та платниками-боржниками громади.

Учасники «круглого столу» обговорили шляхи зменшення податкового боргу та забезпечення додаткових джерел доходів до місцевих бюджетів у воєнний час, зокрема, сплати заборгованих сум із земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного соціального внеску. 

Запрошеними підприємствами-боржниками були директор ТОВ «Тригірський маєток» Юрій Колесніченко, загальна сума заборгованості складає 5,5 млн гривень, та з директором КП «Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення» Ярославом Польонко, сума заборгованості – 787,8 тис. гривень.

Як зазначила Галина Воробей, сплата податкових зобов’язань боржниками є вагомим ресурсом надходжень до місцевого бюджету громади та ознайомила з сумами заборгованості в розрізі податків і платників, які здійснюють діяльність та проживають на території Тетерівської сільської ради. 

Ігор Хитрич звернув увагу на необхідності інвентаризації договорів оренди земельних ділянок на предмет актуальності нормативно-грошової оцінки землі, ставки орендної плати та  земельного податку.

За результатами проведеного засідання «круглого столу» були визначені заходи щодо подальшої співпраці та шляхи вирішення по зменшенню  податкової заборгованості.