Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян у 2024 році розповіли під час вебінару

опубліковано 26 січня 2024 о 14:00

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся онлайн-вебінар на тему: «Про декларування доходів громадян у 2024 році». 

Спікером вебінару була завідувач сектору інформаційної взаємодії Алла Корнійчук. 

Алла Корнійчук зазначила, що з початку 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. Щорічне декларування доходів громадян передбачає подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи: громадянами, які отримали у звітному 2024 році доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб;  громадянами, які бажають використати своє право на податкову знижку.

Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи: особисто або уповноваженою особою;  поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Крім того, з метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. Даний сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Також у 2024 році діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкція щодо її заповнення.

Термін подання податкової декларації - до 1 травня року 2024 року, а для громадян, які бажають використати своє  право на податкову знижку, - до 31 грудня поточного року.

В Головному управління ДПС у Житомирській області нагадують, що онлайн-вебінари постійно проводяться на різні актуальні теми. Слідкуйте за нашим сайтом – ДПС у Житомирській області, та сторінкою у соціальній мережі Фейсбук!