Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі з представниками комунальних підприємств обговорили питання погашення заборгованості перед бюджетом

опубліковано 25 жовтня 2023 о 16:35

Фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області системно проводять роботу з  погашення податкової заборгованості з податків та платежів, які несвоєчасно сплачені платниками до бюджету. 

Сьогодні, вкотре відбулися зустрічі за участі заступника начальника Воробей Галини, начальника управління по роботі з податковим боргом Бех Алли, з керівником комунального підприємства «Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення» Польонко Ярославом та керівником комунального підприємства «Озерне» Новогуйвинської селищної ради Бялошицьким Михайлом.

Основними видами діяльності комунальних підприємств є комплексне обслуговування об’єктів та постачання пари, гарячої води. 

За словами Галини Воробей, з підприємством «Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення» з 2021 року, з періоду виникнення податкового боргу, проведено ряд заходів, зокрема виставлена податкова вимога, описано майно, винесено рішення щодо стягнення коштів у судовому порядку, направлено лист на Управління Державної казначейської служби про стягнення коштів. Проте сума заборгованості на сьогодні становить 970 тисяч гривень.

Щодо комунального підприємства «Озерне», сума заборгованості становить 660,5 тис.грн., в т.ч. 424,6 тис.гривень з податку на додану вартість, 235,9 тис.грн частини чистого прибутку (доходу). Борг виник у травні цього року, виставлена податкова вимога.

Під час зустрічі учасники обговорили можливості погашення заборгованості перед бюджетом, розглянули питання сплати податків у майбутньому та заходи стягнення відповідно до норм податкового законодавства. 

Нагадуємо, для якісної та оперативної комунікації податкової служби з бізнес-спільнотою та громадськістю функціонує електронна скринька Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Житомирській області за адресою: zt.ikc@tax.gov.ua.