Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар щодо порядку застосування ЄСВ під час воєнного стані відбувся в податковій службі області

опубліковано 19 жовтня 2023 о 15:37

До Головного управління ДПС у Житомирській області часто звертаються платники податків з метою отримання інформаційної підтримки щодо порядку нарахування і сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Тож для зацікавлених було організовано онлайн-вебінар.

Спікером вебінару була завідувач сектору адміністрування єдиного внеску управління оподаткування фізичних осіб Інна Фальковська.

В ході вебінару Інна Фальковська роз’яснила порядок застосування штрафних санкцій за порушення законодавства про ЄСВ.

Так, за порушення, вчинені у період з початку дії воєнного стану та до 1 серпня 2023 року, штрафні санкції не застосовуються, пеня не нараховується, а нарахована пеня за цей період підлягає списанню.

Крім того, роботодавці – платники єдиного податку – фізичні особи – підприємці, які належать до другої та третьої груп платників єдиного податку, а також юридичні особи, які належать до третьої групи платників єдиного податку, мають право за власним рішенням не сплачувати єдиний внесок за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення.

Нагадуємо, що в Головному управління ДПС у Житомирській області запроваджено щотижневі онлайн-вебінари. Слідкуйте за новинами на сайті ДПС у Житомирській області або на сторінці в соціальні мережі Facebook.