Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Головному управлінні працює формат співпраці з бізнесом – Комунікаційна податкова платформа!

опубліковано 27 вересня 2023 о 17:28

З питань декларування конструктивних дивідендів на Комунікаційну платформу Головного управління ДПС у Житомирській області звернулося ТзОВ «Іршанська СЕС».

Сьогодні відбулася зустріч за участі в.о. начальника Теодозії Чернецької, заступника начальника Галини Воробей, начальника відділу трансфертного ціноутворення Анни Артюх з директором  товариства Тетяною Мушинською.

Також участь у заході взяла представник міської АППУ Олена Астахова.  

Сторони обговорили дотриманням вимог податкового та іншого законодавства та з огляду на зміни внесені Законом України від 16 січня 2020 року №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» до Податкового кодексу України в частині декларування «конструктивних дивідендів».

Відбулися  зміни, зокрема, внесені до підпункту 14.1.49 пункту 14.1 статті 14 ПКУ, які набули чинності з 01.01.2021 та розширили визначення «дивіденди», якими в тому числі, передбачено, що для цілей оподаткування до дивідендів прирівнюються доходи, які виплачуються на користь нерезидента в рамках контрольованих операцій, у разі порушення принципу «витягнутої руки», виявлені відхилення прирівнюються до дивідендів.