Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

А ЧИ ВИ ВЖЕ ВИКОРИСТОВУЄТЕ РРО/ПРРО?

опубліковано 22 вересня 2023 о 16:28

Фахівці Головного управління ДПС в Житомирській області активно продовжують інформувати платників податків про зміни, які внесено до Податкового кодексу України та інших законів України за допомогою інформаційної кампанії щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО. Ці зміни впроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану" (далі - Закон № 3219).

Однією з найважливіших аспектів є правильна реєстрація реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО, а також їх коректне використання. Під час особистих зустрічей з платниками податків представники податкової служби роз'яснюють основні положення Закону України № 3219. Зокрема, акцентується увага на відновленні відповідальності платників податків за порушення фіскалізації готівкових операцій під час проведення торгівлі або надання послуг.

Важливо зауважити, що з 1 жовтня 2023 року будуть діяти штрафні санкції для всіх платників податків, які не забезпечать відповідні розрахункові документи, здійснюють операції з використанням ПРРО/РРО на суму меншу вартості проданих товарів або не використовують РРО/ПРРО для проведення розрахункових операцій.