Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі Житомирщини відбувся «круглий стіл» із представниками бізнесу

опубліковано 05 вересня 2023 о 16:21

Сьогодні, 5 вересня 2023 року, за участі очільниці податкової служби області Чернецької Теодозії проведено засідання «круглого столу» з платниками – членами Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Житомирській області.

Захід відбувся за ініціативи та участі керівництва Асоціації – Карпінського Геннадія та Олени Астахової. Такий формат спілкування податкової служби області з інститутами громадянського суспільства та бізнес-спільнотою є ефективним способом оперативного розгляду нагальних питань платників.

Основний акцент засідання зроблено на питанні реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Крім того, окремо увагу під час обговорення приділяли питанням нарахування і сплати мінімального податкового зобов’язання та блокування реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. 

«Ми працюємо, щоб платники вчасно і оперативно отримували інформацію про норми чинного законодавства та порядок їх застосування та завжди відкриті до діалогу з бізнесом і громадськістю. Зараз надзвичайно важливо допомогти бізнесу вистояти та стабільно працювати задля майбутнього України, адже сплачуючи податки до бюджету платники податків підтримують економічну безпеку нашої країни», – зазначила Теодозія Чернецька.

В ході засідання учасники отримали відповіді на свої запитання та подякували за конструктивний діалог.