Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Житомирщини продовжують роз’яснювати платникам податків про необхідність використання РРО та ПРРО

опубліковано 24 серпня 2023 о 14:44

Консультації щодо нововведень у податковому законодавстві, передбачених Законом України від 30.06.2023 року №3219-ІХ "Про зміни до Податкового кодексу України та інших законів стосовно оподаткування під час воєнного стану", проводять фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області.

У середу, 23 серпня, заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області Андрій Петкевічус та головний державний інспектор відділу обліку платників та об'єктів оподаткування, реєстрації за окремими видами податків, ведення реєстрів, Тетяна Якименко завітали до ТЦ "Житній ринок" та поспілкувалися з платниками податків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО. Зокрема, було наголошено на необхідності дотримання нових вимог щодо реєстрації РРО/ПРРО та правильного їх використання. 

Під час комунікації з підприємцями, що здійснюють комерційну діяльність в Торговому центрі, було акцентовано увагу, на обов’язковому використанні РРО або ПРРО при проведенні готівкових операцій з покупцями, а також використанні електронних платіжних засобів. Зауважено, що без касових апаратів здійснювати операції можуть лише платники єдиного податку першої групи та ті, хто не здійснює готівкові операції.

Додатково було наголошено, що з 1 жовтня 2023 року законодавством передбачені штрафні санкції для всіх платників податків, які не надають відповідних розрахункових документів, здійснюють операції з використанням ПРРО/РРО на неповну суму вартості проданих товарів чи не проводять розрахункові операції через РРО/ПРРО.

На завершення зустрічі, учасники отримали можливість задати питання та отримати конкретні рекомендації щодо впровадження нововведень у практичну діяльність. Це сприяє підвищенню обізнаності платників податків та допомагає їм успішно адаптуватися до змін в податковому законодавстві та уникнути можливих проблем.