Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: про причини блокування податкових накладних під час робочої зустрічі

опубліковано 23 серпня 2023 о 16:59

В межах роботи Комунікаційної податкової платформи в Головному управління ДПС у Житомирській області відбулась чергова зустріч з питань блокування податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Зустріч відбулась за участі начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Віри Касіян та головного бухгалтера ТОВ «СТОР БУД» Лариси Швед.

Під час спілкування говорили про перелік документів, які платник має подати на розгляд Комісії стосовно підтвердження інформації щодо провадження господарської діяльності з метою розблокування податкових накладних/розрахунків коригування та врахування Таблиці даних платника податків.

Віра Касіян підкреслила, що подання Таблиці даних убезпечить платника в майбутньому від блокування податкових накладних, але за умови, що платником у податкові накладній вказано коди товарів/послуг точно так, як вони вказані в Таблиці, тобто однаково, з тією ж кількістю символів. 

Органами податкової служби вживаються вичерпні заходи щодо прийняття рішень у максимально стислі терміни для створення сприятливих умов ведення бізнесу.

Нагадуємо, в Головному управління ДПС у Житомирській області функціонують «гарячі лінії» з питання зупинення реєстрації податкових накладних: (097) 001 18 57, (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882.