Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Житомирщини в онлайн-режимі інформують лідерів громад про застосування, реєстрацію РРО/ПРРО платниками податків

опубліковано 15 серпня 2023 о 15:42

На Житомирщині податкова служба, в межах виконання заходів з проведення інформаційно - роз’яснювальної кампанії, започаткувала низку тематичних заходів, що передбачають спілкування з керівниками об’єднаних територіальних громад, міських, селищних рад. 

Перша нарада фахівців ДПС в області з лідерами місцевого самоврядування за посередництвом інформаційної платформи ZOOM відбулася  сьогодні,  15 серпня. 

Захід відбувся за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Галини Воробей. Також участь у нараді взяли начальник управління електронних сервісів Оксана Пахалюк, фахівці управління податкового аудиту, електронних сервісів та сектору інформаційної взаємодії.

Представники податкової служби розповіли про новації,  передбачені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема надання роз’яснень із реєстрації, застосування  РРО/ПРРО та відновлення відповідальності платниками податків.

Галина Воробей відмітила, що Закон №3219 спрямований на виконання зобов’язань в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування, правильності застосування та реєстрації платниками податків РРО/ПРРО. Зокрема, з 1 серпня 2023 року відповідальність за порушення Закону про РРО застосовується не тільки до торгівців підакцизними товарами, а й до суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор. З 01 жовтня цього року відповідальність буде застосовуватись до всіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

«Сподіваємося, що наш діалог буде корисним, насамперед для бюджетної стабільності громад та забезпечення діяльності та обізнаності платників із  законодавчими змінами» – зазначила заступник начальника Галина Воробей.

Онлайн – нарада інформаційно та практично була важлива, як представників територіальних громад так і представників податкової служби області. 

На завершення наради податківці надали відповіді на питання, які виникли у представників громад.