Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги! До 1 серпня 2023 року необхідно сплатити податки з декларованих доходів за минулий рік

опубліковано 26 липня 2023 о 13:35

Головне управління ДПС у Житомирській області доводить до відома громадян України та осіб, які займаються незалежною професійною діяльністю, що необхідно самостійно сплатити податкові зобов'язання, визначені у податковій декларації про майновий стан і доходи до 1 серпня 2023 року.

Фізичні особи-підприємці та особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (за винятком осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), повинні здійснити оплату протягом 10 календарних днів, що наступають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Платник податку - фізична особа, яка зобов'язана подати податкову декларацію, визначає свої податкові зобов'язання за кодами бюджетної класифікації:

Код "11010500" - "податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування".

Код "11011001" - "військовий збір, що сплачується за результатами річного декларування".

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків доступна на субсайті Головного управління Державної податкової служби в Житомирській області за посиланням: https://zt.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/

Нагадуємо, що своєчасна сплата податків є важливим фактором для стабільного функціонування зведеного бюджету та реалізації соціальних програм, спрямованих на покращення якості життя громадян. Враховуючи це, рекомендуємо громадянам дотримуватись установлених термінів і правильно вираховувати суми податкових зобов'язань, щоб забезпечити стабільний розвиток нашої країни.