Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: на зустрічі обговорили критерії ризиковості платника податків

опубліковано 05 липня 2023 о 15:49

Однією з причин блокування податкових накладних та розрахунків коригування є ризиковість здійснення операцій. Якщо операції відповідають хоча б одному з критеріїв ризиковості, то ПН/РК будуть заблоковані. Цих критерії вісім.

Критерії ризиковості здійснення операцій наведені в додатку 3 до Порядку №1165 "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних". 

Якщо ПН/РК, що проходять моніторинг, потрапляють хоча б під один із таких критеріїв, їх реєстрацію відразу зупиняють.

Саме ця тема сьогодні стала предметом зустрічі начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Віри Касіян та представників ТОВ «СОКОЙ»  – директора Олександра Сенько та головного бухгалтера Тетяни Юскевич. 

Крім того, Віра Касіян зазначила, що всі суб’єкти господарювання, незалежно від форми ведення підприємницької діяльності, зобов’язані подавати до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. №20-ОПП з інформацією про всі об’єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду. 

Отримати інформаційну допомогу з питань блокування / розблокування податкових накладних можна за телефонами «гарячих ліній»: (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882, (097) 001 18 57.