Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Встановлено факти використання праці без належного оформлення трудових відносин

опубліковано 14 березня 2023 о 14:15

Головне управління ДПС у Житомирській області продовжує роботу щодо контролю за дотриманням норм трудових відносин роботодавцями, зокрема – офіційного працевлаштування найманих працівників. 

За результатами відпрацювання інформації, отриманої від відділу державного нагляду, контролю у Житомирській області Державної служби України з безпеки на транспорті, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Житомирській області проведено фактичну перевірку з дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками, найманими особами.

За результатами перевірки суб’єкта господарювання, що здійснює діяльність у м. Житомирі, встановлено факт використання праці чотирьох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

Матеріали перевірки направлено до Центрально-Західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці.

Дотримання законодавства щодо виплати заробітної плати, легалізації трудових відносин та зайнятості населення було і залишається одним із основних напрямів діяльності податкової служби та місцевих органів виконавчої влади.