Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області продовжують знайомити молодь з аспектами роботи податкової служби

опубліковано 21 лютого 2023 о 16:06

Сьогодні, 21 лютого, податківці Житомирщини провели екскурсію Центром обслуговування платників Житомирської ДПІ для студентів першого курсу освітніх програм «Облік і оподаткування» та «Облік, контроль і митна справа» Державного університету «Житомирська політехніка».

Звична переповненість ЦОПів платниками не стала на заваді, а навпаки – посприяла: так випала можливість на практиці продемонструвати роботу електронної черги та надання деяких адміністративних послуг, зокрема через сервіс «Електронний кабінет платника». У свою чергу, заступник начальника Житомирської державної податкової інспекції Алла Якімчук пояснила гостям з вузу порядок отримання реєстраційного номера облікової картки платника або внесення змін до неї, порядок подання звітності, сплати податків тощо.

З 1 січня триває щорічна кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. У межах кампанії фізичні особи – платники ПДФО мають право на податкову знижку, зокрема на оплату за навчання, що актуальним для студентів. З деталями подання податкової декларації про майновий стан і доходи та переліком витрат, на які поширюється податкова знижка, молодь ознайомила завідувач сектору інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Житомирській області Алла Корнійчук.

«У податковій, у ЦОПах робота зазвичай кипить, але ми раді знайти трішки вільного часу і зустрітися зі студентами місцевих учбових закладів. Під час екскурсії ми зосередили увагу на найпопулярніших адміністративних послугах, що надаються платникам, на актуальних податкових питаннях – власне, на тому, що буде корисним студентам вже зараз або у найближчий час. Водночас, аби завжди бути у курсі особливостей практичного застосування податкового законодавства та усіх нововведень до нього, ми закликаємо молодь і громадськість в цілому підписатися на нашу сторінку у Фейсбук та слідкувати за новинами й анонсами на офіційному субсайті» – резюмувала Алла Корнійчук.

Головне управління ДПС у Житомирській області у Фейсбук: facebook.com/tax.zhytomyr

Субсайт ГУ ДПС у Житомирській області: zt.tax.gov.ua