Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо податкової звітності для юридичних осіб – платників єдиного податку III та IV груп

опубліковано 25 січня 2023 о 11:39

Фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області звертають увагу юридичних осіб – платників єдиного податку III та IV груп на новий додаток до податкової звітності.

Наказами Міністерства фінансів України від 24 листопада 2022 року № 394 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578» та від 15 грудня 2022 року № 438 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 24 листопада 2022 року № 394» внесено зміни до форм податкових декларацій платників єдиного податку III та IV груп. Зокрема, доповнено додатком, який дозволяє відобразити розрахунок мінімального зобов’язання за податковий (звітний) рік.

Звертаємо увагу, що згідно з п. 64 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України встановлено, що першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік.

Платники єдиного податку ІІІ групи, у яких виникає обов’язок визначати мінімальне податкове зобов’язання, вперше подають податкову звітність за 2022 рік за новою формою разом з додатком «Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання за податковий (звітний) рік».

Платники єдиного податку IV групи вперше подають податкову звітність на 2023 рік за новою формою разом з додатком «Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання за податковий (звітний) рік».

Також повідомляємо, що наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 29 листопада 2022 року № 955 «Про внесення змін до Розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва» внесено зміни до форми «Розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва». Зазначений Розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва за новою формою подається юридичними особами разом з податковою звітністю платника єдиного податку IV групи для набуття / підтвердження статусу платника єдиного податку IV групи на 2023 рік.