Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: як визначити базу нарахування збору для іноземної валюти?

опубліковано 24 січня 2023 о 11:36

Фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області нагадують, що до 01 березня 2023 року триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування. Податкова амністія дає змогу задекларувати та сплатити податки з активів, які раніше не були сплачені або сплачені не у повному обсязі.

Зокрема можна задекларувати іноземну валюту, базою для нарахування збору з якої є її грошова вартість, що зазначається у гривні за офіційним курсом національної валюти до відповідного виду валютних цінностей, визначеним Національним банком України станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Декларант зобов’язаний документально підтвердити грошову вартість таких об’єктів для нарахування Збору шляхом додання до одноразової (спеціальної) добровільної декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

Довідково: п. 7 підрозд. 94 розд. ХХ Податкового кодексу України визначає базу для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування з огляду на конкретні об’єкти декларування.

База збору для валютних цінностей визначається відповідно до п. 7.1 підрозд. 9 4 розд. ХХ Податкового кодексу України.